Saarijarvi_221218_1S3A5349_057.jpg

Tällä hetkellä minulla on kolme omaa itse koulutettua islanninhevosta, joiden kanssa vapaa-aika kuluu vaihtelevasti treenaten ja rentoutuen. Omien hevosteni kanssa pyrin valmentautumaan säännöllisesti, tärkein ja pitkäaikaisin valmentajani on Sirpa Brumpton. Omien hevosteni kanssa työskentelyn tavoitteena on kehittää itseäni ratsastajana ja sitä kautta myös ohjaajana. En ole järin kilpailuhenkinen, mutta silloin tällöin on mukava käydä askellajikilpailuissa tarkistuttamassa treenin tulokset.

Völur frá Nevala, s. 2006, musta ruuna, (suom. taikavarpu). Völur on ystävällinen ja itsevarma hevonen, joka oli kuitenkin minulle tullessaan 5-vuotiaana ehtinyt saada huonoja kokemuksia ratsastuksesta. Tämä purkautui rajuina ja ennalta-arvaamattomina pukkikohtauksina. Völurin uudelleenkouluttaminen oli opettavainen prosessi, johon käytin paljon aikaa ja kaiken hevosenlukutaitoni. Vähitellen luottamuksen löydyttyä ja positiivista vahvistetta käyttäen ruuna alkoi jopa odottaa minua selkäänsä, ja sain itselleni mitä luotettavimman harrastekaverin. Völurin kanssa olen valmentautunut paljon, kilpaillut askellajikilpailuissa ja suorittanut osan harrasteohjaajan näyttökokeista.

Afrodita frá Halmeniemi, s. 2010, ruunivoikko tamma, (suom. rakkauden jumalatar). Afrodita on kuvankaunis pikkutamma, kotitilani kasvatti, jossa yhdistyy sopivassa suhteessa herkkyys ja lempeä miellyttämisenhalu. Afrodita omaa laadukkaat askellajit, ja se on pehmeän miellyttävä ratsastaa. Oikeastaan se on pienen tyttäreni hevonen, mutta on nyt äidillä “lainassa” toistaiseksi…:)

Rúbin frá Nevala, s. 2009, hiirakko ruuna, (suom. rubiini). Suurikokoinen seurallisen lempeä nallekarhu, jonka ehdottomasti paras puoli on upea luonne. Rubin on yhteistyöhaluinen, lapsirakas, hieman humoristinenkin. Se on helppo käsitellä ja ratsastaa, mutta osin kinnervaivoista johtuen töltti on ollut haastavaa. Rúbin on perheemme monitoimipolle, jonka kanssa luonnistuu maastolenkkien lisäksi niin koulukiemurat, hyppytreenit kuin ajaminenkin.